Ambassadeurs

Sergio Padt

Toen ik in 2016 een kijkje ging nemen bij Kids United raakte ik onder de indruk van deze bijzondere club. Ik wist dat er in het verleden ook spelers van FC Groningen bij Kids United betrokken waren. Daar wou ik meer van weten. Nu weet ik waarom!
Kinderen met allemaal verschillende beperkingen die samen voetballen en leuke dingen doen. Of je nu Down, autistisme of een lichamelijke beperking hebt.. Iedereen doet mee! Ik ben bijna wekelijks op de training en doe lekker mee. Soms leg ik nog een kaartje met de kids die getraind hebben. Ik ben gewoon Sergio voor de kinderen en hoef niet meer met ze op de foto. Ik hoor er gewoon bij. Hoe leuk is dat? Waar ik kan help ik de club en dat voelt goed.

Max van den Berg

(oud) Commissaris van de Koning in de provincie Groningen, Max van den Berg, maakte kennis met Kids United tijdens de verkiezing van Meest attente Groninger 2007 en raakte onder de indruk van deze bijzondere voetbalclub en werd in juni 2009 ambassadeur.

Een reden om zelf een voetbalclub te maken voor deze kinderen. In Mei 2003 werd gestart met het geven van aangepaste voetbaltrainingen voor jeugd met een beperking zoals lichamelijk, verstandelijk, downsyndroom en autisme.

Hans Nijland

Hans Nijland, voormalig Algemeen Directeur van FC Groningen, is al jarenlang betrokken bij Kids United. Mede op zijn initiatief adopteerde de Trots van het Noorden in 2011 Kids United. Daarmee was FC Groningen de eerste betaald voetbalclub met een eigen G-team. ‘Ik was daar heel trots op, evenals het team van Kids United. Ik weet nog goed hoe de kinderen genoten van de officiële presentatie in een vol stadion en als echte sterren het applaus van de supporters in ontvangst namen. Toch draait het daar natuurlijk niet alleen om. Veel belangrijker is het plezier en het geluk dat deze spelers en speelsters tijdens het voetballen uitstralen. Dat is hartverwarmend en prachtig. Iedereen hoort erbij en doet mee: dat is Kids United. Ik vind het een eer om ambassadeur te mogen zijn van deze geweldige club!’

Hans Nijland
Caren Jongsma

Caren Jongsma

Sinds oktober 2008 is Caren Jongsma ambassadeur van Kids United. Door haar werk als kinderfysiotherapeut is zij nauw bij de club betrokken. Veel kinderen van Kids United werden en worden door Caren behandeld.

Als Sandro niet toevallig naar Henk Spaan had gekeken was deze club er misschien niet eens gekomen! Maar gelukkig deed hij dat wel en zag hij dat er in Amsterdam een speciale voetbalclub was. “Pap er is wel een voetbalclub voor mij……… in Amsterdam!” Nou hebben Onno en Margriet veel over voor het voetbalplezier van hun zoons, elke week naar Amsterdam was net iets te gek. Zo werd het idee voor Kids United in 2003 geboren….

Wat een sfeertje daar in Lewenborg op woensdagmiddag! De spelers van Kids United zijn strak in het voetbalpak aan het trainen. Er zijn weinig clubs waar de spelers zo mooi in de kleding zitten. Prachtig allemaal nummer 10, net als Maradona, Bergkamp, Snijder en onze eigen Lovre. Voetballers die vol in de aanval gaan! Er wordt hard gewerkt aan de techniek, gerend, gedribbeld en tussendoor wordt er een praatje gemaakt met een medespeler of met een toeschouwer.

Als kinderfysiotherapeut vind ik het heel belangrijk dat kinderen bewegen. Op school en in de taxi er naartoe wordt al genoeg stil gezeten!! Van bewegen krijg je sterke spieren, blijven je gewrichten soepel wordt je conditie beter. Afgezien van het feit dat het gezond is voor je lijf, is het ook heel leuk om lid te zijn van een team. In je eentje tegen een bal trappen is lang niet zo leuk als met z’n allen voetballen, samen proberen een goal te maken en de tegenstander te slim af zijn.

Met z’n allen maak je er een feestje van! Iedereen wil natuurlijk graag winnen, maar dat is niet het belangrijkst . Zelfs Fc Groningen wint niet altijd. Ik heb bewondering voor jullie, voor mij zijn jullie allemaal toppers! De bewondering geldt niet alleen voor de spelers, maar ook voor de ouders, de trainers en alle anderen die zich inzetten om deze speciale voetbalclub draaiende te houden.

Caren Jongsma

Henk de Haan

Tring Tring . Hallo zeg ik. Ja met Onno Kukler van Kids United. Henk heb je volgende week dinsdag even tijd? Ik wil graag even met mijn vrouw Margriet langs komen. We willen je iets heel belangrijks vragen. Oh zei ik, mag ik ambassadeur worden van Kids United? Ik wist het. De volgende dag stonden Onno en Margriet met een pakket Kids United dingen aan de deur. Petje, sjaaltje, shirt en nog veel meer leuke dingen. Even wat fotootjes gemaakt voor op veesbouk. Mooi man.

Wat een eer om ambassadeur te mogen zijn van deze mooie vereniging. Wat een prachtige club! Daar wil ik graag bij horen.

Ik ben er enorm trots op iets te mogen betekenen voor Kids United. Als oud-voetballer van SC Veendam en FC Groningen weet ik hoe belangrijk het is om te sporten en om vrienden te maken. Dat is voor kinderen en jongeren met een beperking niet anders en misschien nog wel belangrijker.

Al jaren volg ik Kids United en zie de club per jaar groeien. De afgelopen jaren mag ik de wedstrijd tegen de politie fluiten. Een geweldige ervaring en nu mag ik er óók bij horen. Zeer trots op. Wat een inzet, wat een beleving.

Ik ben er erg trots op dat ik mijn naam mag verbinden aan Stichting Kids United en iets kan toevoegen aan het geweldige werk van deze organisatie. Ik beloof u, ik zal óók voor de Kids United gaan bbbbrrrrroooooeeeeeeeezzzzzzzznnnnn

Groet’n
Henk de Haan