Vanaf de oprichting in 2003 heeft Kids United veel resultaten geboekt. Onderstaand een overzicht met een aantal hoogtepunten vanaf mei 2003.

Juni 2011 Burgemeester Rehwinkel op bezoek.

Woensdagmiddag heeft Burgemeester Rehwinkel een bezoek gebracht aan Kids united. De burgervader werd om half vijf ontvangen door Onno en Margriet. Opvallend hoe goed de burgemeester geinformeerd was over de club. Eenmaal op het veld werd de ronde gedaan langs de 3 trainingsgroepen, waar de kinderen soms erg spontaan reageerden op zijn komst. Peter Rehwinkel, die speciaal zijn ketting om gedaan had, sprak met verschillende kinderen en trapte zelfs nog even tegen de bal. Toen hij ook nog even een pion omver schoot kreeg hij luid applaus. De Burgemeester was zeer geinteresseerd in het werk van Kids United. Aan het einde van het bezoek hadden de kinderen een ingelijst shirt met handtekeningen voor hem. Met dit prachtige cadeau wou hij graag nog even op de foto met alle kinderen en begeleiding.

Januari 2011 Menzis wordt maatschapelijk partner

Menzis vindt het belangrijk dat kinderen kunnen sporten. Sporten is gezond, creëert zelfvertrouwen en stimuleert de sociale integratie. Voor zowel kinderen zonder een beperking als kinderen met een beperking steunt Menzis diverse initiatieven die het mogelijk maken dat de kinderen kunnen gaan sporten. Zo ondersteunt Menzis ook Kids United. Dat doen we door Kids United te helpen met de communicatie, door wat extra’tjes te geven bij evenementen en door Kids United te betrekken bij de overige sponsorovereenkomsten die Menzis in Groningen heeft.

December 2010 zapsport maakt opnames bij kids united

Kids United kreeg bezoek van het populaire kinderprogramma Z@ppsport. Voor deze
gelegenheid hadden wij V.V. Helpman E1 uitgenodigd om tegen Kids United te
voetballen. Dit team onder leiding van Rob Seuren had er zin in.
www.zappsport.nl

Oktober 2010 Kids United ontvangt ‘Meer dan voetbal label’

Kids United heeft op 27 oktober het Meer dan Voetbal label ontvangen tijdens de rust van de wedstrijd FC Groningen – ADO Den Haag op de middenstip in het de Euroborg. Dit label, een initiatief van de Stichting Meer dan Voetbal is in het leven geroepen om maatschappelijk betrokken voetbalprojecten beter herkenbaar te maken. Het label, waar de opvallende groene bal in is verwerkt, is de beloning voor projecten waar de verbindende kracht van voetbal wordt ingezet voor een betere samenleving. Het label is een blijk van erkenning en toont aan dat het project Kids United écht bijdraagt aan een betere samenleving. Net als vele andere voetbalclubs en organisaties in Nederland zet Kids United met dit project hun schouders onder verantwoord en betrokken voetbal. Projecten met een label maken kans op een Meer dan Voetbal award. Deze worden jaarlijks uitgereikt.

September 2010 Margriet wint 1 minuut gratis winkelen.

Margriet Kukler mocht  donderdag 16 september 1
minuut gratis winkelen bij Kruidvat. Helen Meek, moeder van speler Steef, had
Margriet hiervoor opgegeven. Iemand die iets goeds doet voor een ander maakte
kans op 1 minuut gratis winkelen. Helen vond dat Margriet dit wel verdiende.
Margriet zet zich al bijna 8 jaar in voor Kids United. Zij is medeoprichter van
de stichting en is voornamelijk bezig op de achtergrond. Zij houdt zich bezig
met sponsoring, kleding, aanmeldingen van nieuwe kids en activiteiten buiten het
voetbal.
Toen het donderdagmorgen zover was, graaide Margriet in 1
minuut, na een paar make-upjes voor haar zelf, 40 verschillende douchegels bij
elkaar, die zij woensdag op de training gaat uitdelen aan de kinderen. Het
Kruidvat vond dit zo bijzonder, dat het personeel van de drogisterij er 15
douchegels bij deed. ‘Een hele leuke en bijzondere ervaring’, aldus
Margriet.

Augustus 2010 Remco en jop naar de Cruijffschaal.

Voorafgaand aan de wedstrijd om de Johan Cruyffschaal tussen
Ajax en FC Twente mochten Jop en Remco mee lopen aan de hand van een speler van
Ajax. Jop nam Suarez en Remco Anita bij de hand. Leuk dat Remco nog werd
geïnterviewd door Hans Kraai jr. Heel Nederland weet nu dat Remco bij Kids
United speelt. De kinderen hebben genoten van een avondje Amsterdam Arena. Het
interview met Remco is hier te zien vanaf 11 minuten.

Januari 2010 Kids United winnaar van de Goede Doelen campagne

Kids United is winnaar geworden van de Goede Doelen Campagne van De Telefoongids & Gouden Gids. Van de 442 genomineerden van de regio Groningen, stond Kids United in de top 10. Er werd 238 keer gestemd op Kids United. De jury heeft vervolgens besloten dat Kids United het meest recht had op de eerste plaats. De stichting won een mooi bedrag voor de aanschaf van materialen.

Juli 2009 Max van den Berg wordt ambassadeur

Max van den Berg, Commissaris van de Koningin van de provincie Groningen, is de nieuwste ambassadeur van Kids United.

Mei 2009 De oude teneus van Kids United komen goed terecht

De oude tenues van Kids United zijn goed terecht gekomen. Paul van Wilgen, fysiotherapeut aan het UMCG, is één van de oprichters van stichting Leonechild. Dit is een stichting die zich ten doel stelt het leven van kinderen in Sierra Leone (West-Afrika) leefbaarder te maken. Binnenkort zal daar een container met spullen vanuit Groningen aankomen die worden verdeeld door boegbeeld van de stichting, Johnson. De tenues van Kids United zijn terechtgekomen bij een team dat is geformeerd door een buurtgemeenschap. Naast kleding doneerde Kids United ook ballen en sportschoenen. Kijk voor meer info op leonechild.nl

2008 Winnaar rabobank stimuleringsfonds

Augustus 2008 Kinderen Kids United lopen mee met de line-up van FC Groningen

Op uitnodiging van de Junior Club van FC Groningen mogen de kinderen van Kids United op donderdag 4 september de Line-up lopen, voorafgaand aan de oefenwedstrijd tussen FC Groningen en KV Mechelen. De grotere kids mogen in de rust een penalty nemen. Dit was altijd al een wens van de kinderen. De kinderen van de Line-up gaan in het FC Groningen tenue. De kinderen die een penalty mogen nemen gaan in hun eigen Kids United tenue. Een mooi stukje promotie voor het jeugd g-voetbal. Het zal genieten worden voor de kids en hun ouders.

Januari 2008 Kids United heeft de provinciale voorronde van de Richard Krajicek Foundation Award gewonnen

Januari 2008 McDonald’s Groningen hoofdsponsor van Kids United.

December 2007 Calibris kent Kids United toe als erkend leerbedrijf

Calibris, kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport, heeft Kids United erkend als leerbedrijf. Dit betekent dat leerlingen tijdens hun opleiding bij Kids United een officieel erkende stage kunnen doorlopen. De erkenning is voorlopig voor de duur van 4 jaar. Op dit moment hebben we een samenwerking met het Alfa-college (sport en bewegen).

Oktober 2007 Onno verkozen tot ‘Meest Attente Groninger’

Onno met dejuryleden Commissaris van de Koningin Max van den Berg, directeur van de Bibliotheek Groningen Rob Pronk, zangeres Imca Marina en de presentator cabaretier Arno van der Heyden (foto SUBstitution).

April 2007 Stagelopers Alfa-College helpen de trainers mee

Twee of drie stagelopers van het Alfa-college (sport en bewegen) gaan dit seizoen de trainers helpen om de kids weer leuke trainingen te geven. Het aantal kinderen is inmiddels opgelopen tot zesentwintig. We zijn dan ook erg blij met deze vorm van samenwerken met de studenten

Mei 2007 Kids United betrokken bij promotie voor het EK

Maandag 21 mei 2007 bezocht Stijn Schaars de vier speelsteden van het UEFA EK Onder 21. Om promotie te maken voor het EK dat binnenkort begint, reed de middenvelder van AZ mee in de twaalf meter lange paarse Hummer van radio 538. De Hummer met aan boord niet alleen Stijn Schaars, maar ook toernooidirecteur Harry Been en de Onder 21-beker, stopte ‘s ochtends om 10.45 uur op de Grote Markt in Groningen waar zes kinderen van Kids United klaar stonden om een balletje te trappen.


Februari 2007 Kids United was dinsdagavond 6 februari 2007 te gast in de Euroborg


Zes kinderen en twee begeleiders waren uitgenodigd door de gemeente Groningen om in de skybox de wedstrijd Jong Oranje – Jong Rusland te bekijken. Ook Oranje Nassau was uitgenodigd. Samen met o.a. wethouder José van Schie en gedeputeerde Ineke Mulder werd er soep met broodjes gegeten. Er werd gezellig gekletst met de kinderen, waarna de wedstrijd werd bekeken. Toen Oranje ook nog won, was het feest helemaal compleet natuurlijk. Na afloop kregen de spelertjes van Kids United ook nog een bal mee naar huis We kunnen weer terug kijken op een leuke avond Foto met onderschrift uit het Dagblad van het Noorden van 07-02-2007. Kids United keek samen met Oranje Nassau in de skybox van de gemeente Groningen naar de oefeninterland Jong Oranje – Jong Rusland.

September 2003 Kids United te gast bij BlinQ van de EO

Op donderdag 23 september 2004 waren Sandro, Tim, Maik en Wesley te zien in het televisie programma blinQ van de EO. Zij waren uitgenodigd om over hun voetbalteam te praten. De Kids en hun ouders vonden de dag zeer geslaagd en de uitzending was geweldig.

*Download het item over Kids
United en Only Friends op bezoek bij F.C. Groningen op 15-10-2003 (7.2 MB). Af
te spelen met Windows Media Player vanaf versie 7, ( met dank aan TV Noord voor
het beschikbaar stellen van de beelden). Dit item komt uit de eerste aflevering
van het nieuwe programma “Mijn Club” over de BVO’s F.C. Groningen en B.V.
Veendam, uitgezonden op 23-10-2003

*Foto met onderschrift uit het Dagblad van het Noorden,
16-10-2003
DVHN foto 16-10-2003
*Download het interview (2,5
MB) met Onno Kukler in het radioprogramma “het Prinsenhof” van radio Noord,
30-09-2003. Af te spelen met een MP3 speler. Het interview duurt 7 minuten en 27
seconden.
* Uit de Groninger Gezinsbode van
woensdag 4 juni 2003:
Klik hier om het artikel te lezen.