‘Framevoetbal is zijn redding’

Dokters gaven de Groningse Milan bij zijn geboorte weinig overlevingskansen. Hij kreeg de diagnose AMC, een spierziekte waardoor hij niet zou kunnen lopen en continue vermoeid is. Inmiddels is Milan 6 jaar en geeft hij via Kids United invulling aan zijn grootste passie: (frame-)voetbal.
Milan ontmoette zijn idool keeper Sergio Padt in het Hitachi Capital Mobility Stadion en leerde de doelman frame-voetballen.

Het leven van Milan krijgt een positieve wending nadat zijn oma op de regionale omroep een item voorbij ziet komen over frame-voetbal bij Kids United. Milan glundert van oor tot oor wanneer hij het filmpje ziet.
De eerste training vindt hij erg spannend en hij durft nog niet goed met het frame, een speciale rollator, te voetballen. Keer op keer gaat het beter en krijgt hij er meer plezier in.

“De voorspelling van de artsen was dat Milan, als hij überhaupt in leven zou blijven, bedlegerig zou zijn. Nu rent hij zelfs met een grote glimlach op zijn gezicht op het voetbalveld. Dat is onbetaalbaar”, aldus de moeder van Milan.

Het frame gaat tegenwoordig dan ook overal mee naar toe, voor het geval er ergens een voetbalveld te vinden is.