Framevoetbal bij Kids United

Afgelopen vrijdag werd gestart met framevoetbal voor kinderen die niet zonder hulpmiddelen kunnen voetballen. Deze nieuwe vorm van voetbal, waarbij gebruik wordt gemaakt van dorsale rollators, is overgewaaid vanuit Engeland en Schotland waar het inmiddels populair is bij deze doelgroep. Ook de knvb promoot framevoetbal inmiddels.

Dankzij fabrikant Etac R82 en leverancier Vegro hadden alle kids een geschikte rollator op maat. Zij schoten Kids United te hulp en stelden de rollators voorlopig ter beschikking zodat er gestart kon worden. Vol trots en ieder op zijn eigen niveau werd er getraind in het Indoor Soccer Center.

Ook FC Groningen keeper Sergio Padt was van de partij. Deze maatschappelijk zeer betrokken aanvoerder van de trots van het Noorden is bijna wekelijks op de training om te helpen. Geweldig om te zien dat ook deze kids vol overgave trainden en volledig stuk zaten na 45 minuten trainen. Dit is echt Topsport!!!

Net als ieder ander voetbalteam werd er een warming-up gedaan, een pass en trap oefening, afwerken en een afsluitende partij.
Als welkomstgeschenk kregen de kids een sjaal en een muts van hun nieuwe club, Kids United.