G-voetbal in de spotlight

Rond de wedstrijd PKC`83 – Oranje-Nassau (Uitslag 1 – 6) zaterdag 26 oktober organiseerde PKC`83 i.s.m. Kids United een unieke line-up met g-voetballers. PKC`83 sloot zich hiermee aan bij het landelijke initiatief van de KNVB, ING en Fonds Gehandicaptensport om G-voetbal extra in de schijnwerpers te zetten en op die manier kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking enthousiast te krijgen voor G-voetbal.

Nog altijd zijn er veel ouders die denken dat het niet geschikt is voor hun kind. Eenmaal lid geworden is het vaak “Dit hadden wij veel eerder moeten doen” Kids United heeft sinds anderhalf jaar ook frame-voetbal voor kinderen die niet zonder hulpmiddelen kunnen lopen, onder het motto iedereen doet mee, niemand buitenspel”

Lokale G-voetbal line-ups

PKC`83 was één van de 22 verenigingen in Nederland die van 19 oktober t/m 10 november een lokale G-voetbal line-up organiseert in Nederland. Samen met de KNVB, ING en Fonds Gehandicaptensport wil PKC`83 in deze periode het G-voetbal in de spotlight zetten en zoveel mogelijk g-voetballers kennis laten maken met de lokale vereniging waar zij kunnen voetballen.

Line-up Oranje Leeuwinnen

Naast deze unieke ervaring ontvingen alle deelnemers aan de lokale line-up ook een kaartje voor de EK-kwalificatiewedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Slovenië op dinsdag 12 november in de Gelredome in Arnhem. Rondom deze wedstrijd vragen de KNVB, ING en Fonds Gehandicaptensport ook extra aandacht voor het G-voetbal. In navolging van de G-voetbal ‘Oranjevriendjes’ line-up, die vorig jaar werd georganiseerd bij de Oranje mannen tegen Frankrijk, organiseren zij ook rondom deze wedstrijd wederom een line-up met g-voetballers.