Hoe het begon

In 2003 hebben Margriet en ik Kids United opgericht. Onze zoon Sandro was toen 10 jaar oud. Hij heeft een lichamelijke en verstandelijke beperking. Sandro zag een item op televisie over een G-voetbalteam in het westen van het land. Hij wilde graag lid worden van deze verenging, maar besefte niet dat dit 2 uur rijden was en dus onmogelijk om deze afstand 2 keer in de week te overbruggen.
Dat Sandro net als z’n oudere broer graag wilde voetballen maar dat er geen geschikte club in de regio was om zich bij aan te sluiten, raakte ons diep. Sandro was namelijk te beperkt om mee te kunnen doen in het reguliere voetbal. Dit was de aanleiding om zelf een voetbalclub op te richten. een voetbalclub waar kinderen en jongeren met een fysieke en/of verstandelijke beperking elkaar kunnen ontmoeten en gezamenlijk naar hartenlust kunnen voetballen. Ook geld mocht geen belemmering zijn om mee te kunnen doen, waardoor bij de oprichting van de club op 7 mei 2003, besloten werd geen contributie te vragen.

Waar staan we nu

Nu zoveel jaren later bestaat Kids United uit spelers met zeer uiteenlopende beperkingen. Of je nu een lichamelijke, verstandelijk, downsyndroom hebt of autistisch bent; Iedereen is welkom. Inmiddels is de stichting uitgegroeid tot een prachtige sportclub waar iedereen op zijn of haar eigen niveau kan trainen en regelmatig een wedstrijd speelt.
Een stichting met een visie voor de toekomst. Een stichting met als doel de kinderen en jongeren te laten bewegen en plezier te maken. Ze leren elkaars handicap accepteren. Ze spelen samen in één team. Ook worden er wedstrijden georganiseerd tegen de reguliere jeugd, een mooi stukje integratie. De jeugd maakt op deze manier kennis met de beperkingen van hun leeftijdsgenoten die een spierziekte hebben of het syndroom van down. Ze zullen er de rest van hun leven nooit meer vreemd tegenaan kijken. Ze durven nu een gesprek aan te gaan met onze kids.

Geen contributie

Gewoon lekker zorgeloos voetballen. Dat is wat we voor de kinderen en hun ouders willen. Geen gedoe, gewoon een leuke middag of dagje uit voor kind en ouder(s). Daar worden wij blij van en daarom zijn wij wie wij zijn; een contributievrije vereniging. Kinderen en jongeren sporten tegenwoordig steeds minder en daardoor missen ze veel. Sporten is gezond en vooral erg leuk. Het is goed voor de fysieke conditie, de kinderen voelen zich lekkerder en ze krijgen meer zelfvertrouwen. En wellicht nog het leukste van alles? De kinderen maken nieuwe vriendjes en vriendinnetjes waarmee ze kunnen lachen, spelen en elkaar verhalen kunnen vertellen.

Wij merken dat dit alles de kinderen gelukkiger maakt. En geld mag dat wat ons betreft niet in de weg staan. Vandaar dat wij geen contributie vragen om lid te mogen zijn van Kids United.

Voor inkomsten zijn wij dus afhankelijk van sponsoren, donateurs, subsidies, acties, giften, cetera. Hierbij is alle steun, in welke vorm dan ook, welkom.

“ Wij zijn wie wij zijn!”

Marcel Hofstede – (vrijwilliger)

Onno Kukler
Oprichter Kids United

Missie

“Wij bieden in Groningen contributievrij voetbal en andere vrijetijdsactiviteiten aan voor kinderen en jongeren met een fysieke en/ofverstandelijke beperking met als doel hun kwaliteit van leven te verhogen.”