Kids United officieel
G–Team FC Groningen

Op 1 december 2011 werd Kids United officieel geadopteerd door FC Groningen. Hiermee werd de Trots van het Noorden de eerste betaald voetbalclub in Nederland met een G-team. In een volle Euroborg werd Kids United op 3 december, tijdens de wedstrijd FC Groningen – NEC, voorgesteld aan het grote publiek.
Sindsdien speelt Kids United haar wedstrijden in de officiële tenues van FC Groningen. Kids United blijft echter een zelfstandige club en dus afhankelijk van eigen sponsoren.

Hechte band

De band tussen beide clubs is zeer hecht. Zo neemt Kids United onder de vlag van FC Groningen deel aan de Bijzondere Eredivisie (een landelijke G-voetbalcompetitie van Eredivisieclubs), waar het de clubkleuren van FC Groningen hartstochtelijk verdedigt. En uiteraard is Kids United trouwe deelnemer aan het jaarlijkse FC Groningen G-toernooi.

Daarnaast mogen kinderen van Kids United geregeld meedoen met activiteiten rondom wedstrijden van FC Groningen en heeft een speler van FC Groningen elk jaar de eer om zich als ambassadeur te mogen verbinden aan Kids United. Een greep uit de ambassadeurs van de afgelopen jaren: Sergio Padt, Michael de Leeuw en Maikel Kieftenbeld.

Video's