Logo-175height

FC Groningen heeft Kids United geadopteerd. De Trots van het Noorden is hiermee de eerste betaald voetbalorganisatie geworden met een G-voetbalteam. Dit heeft FC Groningen kunnen realiseren in samenwerking met haar maatschappelijk partners en sponsoren.

Het team van Kids United is op donderdag 1 december 2011 gepresenteerd in Euroborg. Tijdens de competitiewedstrijd FC Groningen – NEC op 3 december 2011 is Kids United in een volle Euroborg voorgesteld aan het publiek.

Adoptie

“Normaal presenteren wij bij FC Groningen in Euroborg gedurende het seizoen één of twee spelers tijdens een persconferentie, vandaag hebben wij een heel team aangetrokken”, vertelde algemeen directeur Hans Nijland. “Waar andere betaald voetbalorganisaties in sommige gevallen voor een vrouwenelftal hebben gekozen naast hun eerste selectie, hebben wij gemeend een andere unieke stap te zetten met het adopteren van een G-voetbalteam. Wij zijn daar trots op. Het plezier en het geluk dat deze spelers tijdens het voetballen uitstralen, is hartverwarmend en prachtig. Met het adopteren van Kids United laten wij opnieuw zien een volksclub te zijn, die midden in de samenleving staat. Wij omarmen Kids United van harte.”

Video's