Ondernemingsvereniging Helpman doneert opnieuw 1000 euro aan sinterkerstcadeaus!

Na de succesvolle actie van vorig jaar doneert de Ondernemingsvereniging Helpman dit jaar opnieuw 1000 euro aan sinterkerstcadeaus!

Vorig jaar vertelde Jan Weidgraaf, voorzitter van de ondernemingsvereniging en tevens eigenaar van Bruna Helpman, ons enthousiast over zijn plan. Het project heeft ontzettend mooi uitgepakt. Jan vertelt met een lach: “De actie past ontzettend goed bij ons als vereniging, zo geven we iets terug aan onze omgeving. De foto’s van vorig jaar vertelden ons genoeg: dit moeten we komend jaar weer doen. Ik werd er enorm door geraakt.”

Dus opnieuw slaat de vereniging de handen ineen met de Sinterkerstman, die door het vroegtijdige sluiten van de winkels wel wat extra hulp kan gebruiken. Jan: “Omdat wij het speelgoed voor inkoopprijs inslaan, kunnen we veel mooie spullen aanschaffen. Bovendien heeft een sponsor van Shell Groningen, die de actie vorig jaar zo mooi vond, 20 knuffels gedoneerd.”

Maar Jan, staat je Bruna niet bommetje vol speelprullaria nu? Jan grinnikt: “Ja, maar gelukkig kan ik een deel kwijt in een loods, dat scheelt. Bovendien vind ik het niet erg, voor een niet al te lange periode. Het project is het meer dan waard. Ik hoop het dan ook vast te kunnen houden, wat vast moet lukken als de verhalen net zo mooi zijn als vorig jaar. Het was prachtig om te zien.

Ook Margriet Kukler van Kids United is enthousiast over de actie: “Vorig jaar was het fantastisch, al helemaal omdat we in een lockdown zaten en we onze kinders zo toch ontzettend blij konden maken. Ook dit jaar gaat nog niet alles als vanouds. Voor onze kinderen is het daarbij lastiger om met elkaar in contact te komen waardoor ze sneller in een sociaal isolement raken. Maar als een trainer met cadeaus op de stoep staat, is dat een moment om niet meer te vergeten. We vinden het fijn dat de Ondernemingsvereniging aan ons denkt, want deze prachtige decemberactie waarderen wij enorm.”

Het inpakken van alle cadeaus is wél een flink werkje, maar dat vinden de vrijwilligers van Kids United geen probleem. Bovendien heeft de Sinterkerstman een inpakpapier rol van 50 meter geschonken. Daarmee komen ze vast en zeker een heel eind. Ho ho ho!