Schiermonnikoog verwent Kids United

Zaterdagochtend vertrok een groep van 15 pupillen naar Schiermonnikoog om een wedstrijd te spelen tegen De Monnik E1. De contacten zijn ontstaan door bemiddeling van Richard Vlasma, kok in het Noordlease Stadion en geboren en getogen op Schier. Richard vond een wedstrijd niet genoeg en schakelde het hele eiland in. Het gevolg was dat we moesten overnachten, niet echt vervelend….

Zaterdagochtend vertrok de groep met de boot van half tien. Richard deelde de gesponsorde lunchpakketten uit van B&B Bakkerij.
Aangekomen op schier stond de bus klaar voor Kids United die ons naar Groepsaccommodatie “De Oorsprong” bracht. Een uurtje later brachten 4 taxibusje van Boersma de kids naar De Monnik om vervolgens een prachtige wedstrijd te spelen tegen E1. Medailles, bekers, pakketjes van FC Groningen, snoep e.d werden over en weer uitgewisseld.

Om half drie wederom een aantal taxibusjes, nu van Taxi Drent. Er werd koers gezet naar de luxe reddingsboot van het eiland. In twee groepen werd er (hard) gevaren over de Waddenzee. Helden zijn het, de mannen van de KNRM. Wat een belevenis! Als professionele voetballers  gingen we daarna met taxi’s naar de Toxbar om te eten en waar we de dansvloer tot onze beschikking hadden. Ook de DJ ontbrak niet.

Aan het einde van deze middag terug naar De Oorsprong waar we na een kampvuur gingen laser-gamen. Prachtig hoe alle kids met hun wapen over het terrein rende om de tegenstander uit te schakelen.

Moe maar voldaan werden de slaapzalen opgezocht waar de kids niet veel later in slaap vielen. Wat een topdag!

De volgende dag na het ontbijt en de schoonmaak stond de bus alweer klaar om de groep naar de boot te brengen. Op het moment dat je op de boot zit, denk je dat het afgelopen is. Dan komt het personeel van Wagenborg eraan met 32 chocolademelk met slagroom… Wat een weekend!

Schiermonnikoog Bedankt!

Groeps foto