Seizoen 2019/2020 van start

Woensdag 4 september was de aftrap van het nieuwe seizoen. Er werd weer volop getraind, en wat een opkomst! De kids hadden er zichtbaar zin in na een lange zomerstop. We mochten weer nieuwe kids en ouders begroeten en een aantal nieuwe stagiaires.
Kortom: Wij zijn er klaar voor en hebben er zin in. Wat een feest!!

 

Video afspelen

Freddie Prangertoernooi

Afgelopen zaterdag mochten de senioren alweer opdraven op het altijd gezellige Freddie Prangertoernooi in Stadskanaal. Beide teams werden laatste in de poule maar belangrijker was dat het een hele leuke dag was en niemand maalde om die paar nederlagen. Top!

Framevoetbal

Ook de frame-voetballertjes mogen voor het eerst een wedstrijd spelen. Zaterdag 14 september (Op de 60ste landelijk zwaluwen jeugdactie dag) mogen zij een demonstratiewedstrijd spelen tegen de frame-voetballertjes van Feyenoord. Hoe leuk is dat? Ik ga ervan uit dat deze wedstrijd een wereldprimeur is.

De Bijzondere Eredivisie

Zoals iedereen waarschijnlijk gehoord heeft start binnenkort de Bijzondere Eredivisie. Tien betaald voetbalorganisaties hebben inmiddels een G-team. Zaterdag 22 september is de eerste ronde met (voor FC Groningen/Kids United) een uitwedstrijd naar SC Heerenveen. In de voorbereiding naar deze competitie zijn er opnames gemaakt, ook in Groningen. Deze 6-delige serie wordt eind november uitgezonden op NPO1.

Het bijzondere Eredivisieteam bestaat uit spelertjes van 12 tot 18 met verschillende beperkingen. Met alle deelnemende teams is afgesproken het niveau laag te houden en waar nodig een beetje aanpassen aan elkaar zodat het leuke gelijk opgaande wedstrijdjes worden. Het moet een fantastische competitie worden waaraan iedereen plezier beleeft. Ieder jaar wordt een groot deel van het team vervangen zodat meer kids dit mogen beleven.