Thuisronde Bijzondere eredivisie

Afgelopen zondag speelde Kids United/FC Groningen de thuisronde in de bijzondere eredivisie thuis op sportpark Corpus den Hoorn. Het werd een geweldige dag samen met onze vrienden uit Almelo, Doetinchem en Utrecht. Directeur FC Groningen Wouter Gudde deed het openingswoord en wenste iedereen veel succes en vooral plezier

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen FC Utrecht, dat 1 minuut voor tijd de 0 – 1 maakte. De tweede wedstrijd mocht het team het opnemen tegen Heracles Almelo dat een maatje te groot bleek. Na veel kansen over en weer werd er uiteindelijk met 1 – 4 verloren.

In het topsportzorgcentrum werd na afloop geluncht met alle teams en begeleiders. Heracles en Kids United/FC Groningen maakten gebruik van de kaarten om de wedstrijd FC Groningen – Sparta te bezoeken.

Een mooie dag met dank aan FC Groningen, de vriendenloterij, Players United, NSGK, de scheidsrechters, het topsportzorgcentrum en vele vrijwilligers.

De volgende ronde is op 15 maart. Dan zijn wij te gast bij Heracles Almelo.

Alle voorbereidingen van deze competitie werden vastgelegd door de camera`s van NPO1. Ook zijn er een aantal kinderen gevolgd door het team van Sky High TV. In de thuissituatie, werk of dagbesteding werden opnames gemaakt. Ook de eerste ronde (bij SC Heerenveen) werden beelden gemaakt van de wedstrijden. De eerste (van de 6 afleveringen) uitzending van het programma “FC De Helden” is op 28 november 22.15 uur op NPO1.

(filmpje bijzondere eredivisie)

Foto’s : Erwin Otten van Sportphotoagency