Toekomstplannen accommodatie

Kids United vindt het belangrijk dat deze doelgroep tal van sporten en activiteiten kan gaan beoefenen. Veel meer dan nu in Noord Nederland wordt aangeboden. Er is vrijwel niets voor deze kinderen. Zwemmen, paardrijden, voetballen en rolstoelhockey, verder gaat het eigenlijk niet. Het wordt tijd dat de kinderen gezellig samen kunnen zijn in een centrum. Een centrum waar niet alleen sport en spel aangeboden wordt, maar ook “het samen zijn” centraal staat. Samen bewegen, koken, live voetbal kijken, tafeltennissen, sjoelen, klimmen of lekker kletsen met elkaar. Een centrum met veel mogelijkheden, waar een gezellige huiskamer zeker niet mag ontbreken. 

Tweede thuis

De reguliere jeugd pakt de fiets, auto of bus en gaat een biertje drinken in de stad. Onze jeugd kan dat niet gaan doen. Het Kids United Sport-en Spel Activiteitencentrum moet een tweede thuis worden voor de jongeren met een beperking. Een plek waar ze elkaar kunnen ontmoeten. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat er reguliere jeugd, van verschillende leeftijden, wordt uitgenodigd om samen met hun gehandicapte leeftijdsgenoten te sporten of gewoon gezellig bij elkaar te zijn. Deze integratie is gewoon nodig.

Sporten met plezier

Deze jeugd zal zien dat onze doelgroep ook aan het sporten is en er plezier aan beleeft. Zo leren ze de jeugd met een beperking beter kennen en kijken ze voor de rest van hun leven anders naar iemand met een beperking. Het komt nog te veel voor dat ze bijvoorbeeld iemand in een rolstoel niet durven aanspreken omdat ze niet weten hoe je er mee omgaat.

We willen dus erg graag een nieuw multifunctioneel Sport- en Spel Activiteitencentrum nabij de stad Groningen, bij voorkeur aan de “bovenkant” van de stad. Een centrum dat warmte uitstraalt. Qua uiterlijk niet super modern, en van binnen niet te strak en te kil. Vanuit de kantine moeten de 2 velden zichtbaar zijn. Ook de rolstoelers moeten naar buiten kunnen kijken.