Onderweg naar een
tweede thuis

Een eigen plek

Kinderen en jongeren willen meer dan voetballen alleen. We hebben spelertjes gehad die noodgedwongen door hun spierziekte moesten stoppen. Wat zou het fijn zijn als deze groep kids zou kunnen blijven komen bij Kids United. Op vrijetijdsgebied is het aanbod voor kinderen en jongeren met een fysieke en/of verstandelijke beperking, landelijk maar ook in Groningen, beperkt. Zeker wanneer het gaat om een fysieke ontmoetingsplek. Een plek waar ze gezellig samen kunnen zijn en vaker kunnen komen om andere activiteiten kunnen beoefenen. Wij vinden het belangrijk dat een dergelijke fysieke plek voor deze doelgroep realiteit wordt. Een eigen centrum, een tweede thuis! Samen voetballen, koken, gamen, live voetbal kijken, tafeltennissen, sjoelen, of lekker kletsen met elkaar. Een centrum met veel mogelijkheden, het moet een tweede thuis worden voor de jongeren met een beperking. Een plek waar ze zich thuis voelen. Een plek die ook de mogelijkheid biedt om reguliere jeugd uit te nodigen om samen met hun gehandicapte leeftijdsgenoten te sporten of gewoon gezellig bij elkaar te zijn. Op de weg daarnaartoe hebben we al ruimte op sportpark De Kring weten te realiseren, met een eigen veld en een heuse tribune voor Kids United. De plek hebben we, nu de fysieke accommodatie nog.

Informatiepunt voor ouders

Ouders kunnen nergens terecht om goede informatie in te winnen voor hun kind met een beperking. Binnen Kids United zijn er tal van ervaringsdeskundigen die andere ouders op weg kunnen helpen in de wereld van de gehandicaptenzorg. Daarbij moet u denken aan: Hulp bij WMO aanvragen, een goede school, orthodontist, fysiotherapie of voor hulpmiddelen. En wat verandert er als uw zoon of dochter 18 jaar wordt. Allemaal vragen waar we ouders bij willen helpen in onze eigen accommodatie. Niet alleen meer op de woensdagmiddag en zaterdagmorgen. Vaker en langer open!

Visie

“Wij willen dat er in Groningen een fysieke accommodatie komt waar kinderen en jongeren met een fysieke en/of verstandelijke beperking elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen zijn. Een tweede thuis waar ze met vrienden en vriendinnen kunnen sporten en ontspannen.”