Waar gaan we heen?

Kinderen en jongeren willen meer dan voetballen alleen. We hebben spelertjes gehad die noodgedwongen door hun spierziekte moesten stoppen. Wat zou het fijn zijn als deze groep kids zou kunnen blijven komen bij Kids United. Op vrijetijdsgebied is het aanbod voor kinderen en jongeren met een fysieke en/of verstandelijke beperking, landelijk maar ook in Groningen, beperkt. Zeker wanneer het gaat om een fysieke ontmoetingsplek.

Tweede thuis

Een plek waar ze gezellig samen kunnen zijn en van waaruit ze tal van sporten en andere activiteiten kunnen beoefenen. Wij vinden het belangrijk dat een dergelijke fysieke plek voor deze doelgroep realiteit wordt. Een eigen centrum, een tweede thuis!

Sporten met plezier

Samen voetballen, koken, gamen, live voetbal kijken, tafeltennissen, sjoelen, klimmen of lekker kletsen met elkaar. Een centrum met veel mogelijkheden, waar een gezellige huiskamer zeker niet mag ontbreken. Het Kids United Sport-en Spel Activiteitencentrum moet een tweede thuis worden voor de jongeren met een beperking. Een plek waar ze zich thuis voelen. Een plek die ook de mogelijkheid biedt om reguliere jeugd uit te nodigen om samen met hun gehandicapte leeftijdsgenoten te sporten of gewoon gezellig bij elkaar te zijn.
Op de weg daarnaartoe hebben we al ruimte op sportpark De Kring weten te realiseren, met een eigen veld en een heuse tribune voor Kids United (Leutje stadion). De plek hebben we dus, nu de fysieke accommodatie nog.

Visie

“Wij willen dat er in Groningen een fysieke accommodatie komt waar kinderen en jongeren met een fysieke en/of verstandelijke beperking elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen zijn. Een tweede thuis waar ze met vrienden en vriendinnen kunnen sporten en ontspannen.”